Трите прасенца и големият лош… ВЪЛЧИ АПЕТИТ

 

„На нов шеф и на малко прасенце не се радвай, защото… не знаеш каква свиня ще излезе от тях.“

Народна мъдрост 

What we’re dealing with here is a total lack of respect for the law

Prodigy – Their Law

Имало едно време три малки прасенца. Един ден те решили да си построят къщички. Първото било най-мързеливо и си я построило от слама, второто се потрудило поне малко и си построило къщичката от съчки, а третото отделило време да разучи как се строят хубави и здрави къщи и си построило своята с тухли. Дошъл големият лош вълк при първото прасенце и с лекота издухал къщичката му. Същото сторил и с второто. Но когато дошъл при добре построената къща на третото прасенце…

Дали пък да не бяха три малки прасенца – момиченца и момченца, и един ден да решили да си построят къщички?

Хм, да, нашата приказка така беше. Ето как продължава натам:

съвършената диета

В търсене на съвършената диета

Трите малки прасенца – момиченца и момченца, се замислили с какво да си изкарат парите, да си построят къщички и решили да строят на хората телата.

Първото прасенце било най-мързеливо, затова то хванало една диета за ушите дет’ съ казва, тръгнало да се храни по нея и тя взела, че проработила (за него – да уточним!). Наистина: палео, високомазнинно, веганство, средиземноморска, зоната… работят за определни хора, при определени условия. Нормално е персонално точно за някого тя да е дала изключителни резултати, но това не означава да тръгне този някой да я дава като панацея. Но първите прасенца именно това правят!

Първите прасенца оформят прилично тяло с дадена диета и започват с нея да правят хората слаби, да им помагат да качват мускулна маса, да си поддържат теглото, да оздравяват, да се предпазват от болести и всичко друго, което идва или не идва от храненето ни. За да отсеят сламата от плявата, първите прасенца започват да четат само изследвания, които подкрепят тяхната диета и отричат всички останали начини на хранене. Когато някой пита първите прасенца сигурно ли е, че тяхната диета е правилната, първите прасенца веднага вадят доказателства как хората се освинвали на кила от другите диети и как хората се освинвали с храна по тяхната, без да броят калории и грамове и били слаби и мускулести.

Ако пък прасенцето идва от фитнес средите, то си избира диетите на фитнес моделите, където мазнините пък са малко и се набляга на въглехидрати и протеини. При всички положения, за първите прасенца има само един правилен начин на хранене и по него трябва всички хора на земята да ядат.

един правилен начин на хранене

Първите прасенца може да ви помогнат да сте здрави и във форма. Стига да им спазвате строго законите, върху които е изградена и работи избраната от тях диета. И, разбира се, вашето тяло и социален живот да са подходящи за диетата на първите прасенца.

Но какво става, ако не можете да издържите да ядете храните, които те ви казват? А ако ви се ядат от забранените от първите прасенца храни?

В САЩ е много популярно да си в някоя от лигите на Анонимните – Анонимните Алкохолици за тези с проблеми с пиенето, Анонимните Наркомани за преминалите през ада на наркотиците и т.н., и т.н. Няколко пъти седмично се събирате с други, ставате, представяте се, разказвате своята история, същото правят и другите… „Боен клуб“ много добре осмива тия неща, особено с появата на жена в групата на Анонимните с рак на тестисите…

Но, да се върнем при нашите си неща – първите прасенца са си създали и си поддържат ъпгрейдната версия на Анонимните – има си групи във фейса, блогове, форуми…, където всекидневно и постоянно се споделят снимки на храната им, мотивиращи цитати, картинки и истории на трансформации кой колко е отслабнал и т.н., и т.н., само и само да не кривнете от лошия път.

Crack down at sundown

И това работи… докато не дойде ГОЛЕМИЯТ ЛОШ… ВЪЛЧИ АПЕТИТ!! За нещата, които обичате да ядете, а често и за нещата, от които тялото ви има нужда, но вие не му ги давате, защото първите прасенца са ви забранили да ги ядете.

Тогава се нахвърляте на храната като свиня в блато и следва якото освинване. Няколко дни или седмици по-късно вече се поосъзнавате и отново се връщате с наведена глава и качена мазнина при първото прасенце и започвате да се мъчите да ядете само слама…

Fuck ’em and their law

диета според предпочитанията

Второто прасенце се потрудило поне малко и затова диетата, която ви дава, я построява върху вашите предпочитания и тяло. Наистина, ако вземеш предвид редица фактори, като кои храни обичаш и не обичаш да ядеш, колко килограма си в момента и колко искаш да станеш, какъв процент телесни мазнини имаш, какъв е телесният ти тип и т.н., и т.н., то може дадена диета да се настрои и направи точно за теб. И да работи наистина добре и да дава резултати.

Обикновено тук са типичните фитнес диети с повече хранения на ден. Настройва се кога да е изварката, кога да са овесените ядки с белтъци, кога да е пилешкото с ориз и всичко е на 6.

Другото е същото – форуми, фейс, блогове… бълват всеки ден мотивиращи надписи тип „Дръжете се стари бойци!“, циркулират снимки на секси задници и плочки с надписи от рода на „Eat clean, train dirty“, „A moment on your lips, a lifetime on your hips“, „Obsession is a word lazy people use to call dedicated“…

Crack down at sundown 

И това работи… докато не дойде ГОЛЕМИЯТ ЛОШ… ВЪЛЧИ АПЕТИТ!!! За нещата, които обичате да ядете, а често и за нещата, от които тялото ви има нужда, но вие не му ги давате, защото вторите прасенца са ви забранили да ги ядете.

Тогава се нахвърляте на храната като свиня в блато и следва якото освинване. Няколко дни или седмици по-късно, вече се поосъзнавате и отново се връщате с наведена глава и качена мазнина при второто прасенце и започвате да се мъчите да бръстите когато и по колкото съчки са ви казали…

Fuck ’em and their law

универсална диета няма

Третото прасенце отделило време, да разучи как се строят хубави и здрави къщи и си построило своята с тухли. Всяка тухла е диета или начин на хранене, което третите прасенца изучават достатъчно добре, за да може да ги прилагат и след това използват в практиката си, за да натрупат не само знания, но и опит. За третите прасенца няма универсална диета, която да работи безотказно, абсолютно и во веки веков за всеки човек на земята!

Именно това е веруюто на третите прасенца. Те имат зад гърба си работа с достатъчно на брой клиенти, за да са забелязали, че хората се различават според целите си, типа тяло, начин на живот, възможност да отделят достатъчно време и средства за храната си, умения в кухнята, свободно за ядене време през делниците и през празниците. И, разбира се, не на последно място са вкусовите предпочитания – ако един човек обича да яде сладко, то защо ще му го забраняваш и ще му промиваш мозъка как въглехидратите убиват? Ок, ако ще готвиш човека за състезание по фитнес или бодибилдинг, то е ясно, че последните седмици преди състезанието няма да може да си хапва шоколади, торти и сладкиши, но ако това е един обикновен човек, който просто иска да изглежда добре и да е щастлив?

Третите прасенца нямат време да пускат мотивиращи постове и снимки. Те предпочитат това време да го отделят, за да продължават да се образоват за храненето и да са още по-подготвени да помогнат на следващия си клиент да постигне тялото, което иска, хранейки се максимално подходящо за своите вкусове и социален живот. Кой не би искал да има шоколад в диетата си, ако обича и досега го е ял по няколко пъти седмично, вместо да му се сложат храни, от които му се повръща, а някои от тях даже не ги е и чул досега?

И това работи… ДОРИ И ДА дойде ГОЛЕМИЯТ ЛОШ… ВЪЛЧИ АПЕТИТ!!! Защото третите прасенца не ви казват колко грешно и забранено е това, а може да използват дори и преяждането във ваша полза. Нещо повече, те могат да направят дори да е задължително да ядете нещата, които искате да хапнете на даден празник, който ви предстои.

Тогава вече не се нахвърляте на храната като свиня в блато и не следва якото освинване. Няколко дни или седмици по-късно, вече сте си с още по-здраво и хубаво тяло, защото третото прасенце ви е нагодило храненето както трябва.

I’m the law and you can’t beat the law 

Fuck ’em and their law 

Ако искате диета, максимално направена според какво обичате да ядете, кога може да ядете и т.н. – третите прасенца са тези, които могат да ви помогнат.

Аз съм от тях.

Коментар

Няма коментари по тази публикация. Бъди първият коментирал.

Оставете коментар

error: Съдържанието е защитено!