Боян – 200% на клека за 6 седмици

 

Боян започна да идва в залата преди малко повече от месец. Ето какво сподели той след като завършихме първия шестседмичен тренировъчен цикъл:

Предисторията

Преди да дойда при Юли имах точно 2,5г. тренировъчен стаж. Бях слаб и влезнах във фитнеса с идеята да “направя тяло”. Една година тренирах по сплит програма, която даде твърде минимални резултати. Не се хранех и добре. Тогава рязко смених посоката и в следващата година и половина тренирах само със собствено тегло, като значително подобрих начина си на хранене и самата храна, която приемах. Един ден обаче ми се наложи да помогна с пренасянето на една пералня и тогава осъзнах, че нямам почти никаква сила и издръжливост. Трябваше да се върна в залата, но умишлено избягвах типичните фитнеси със странни уреди в които хората гледат телевизия, докато тичат на пътечка.

Исках да тренирам здраво и търсех сериозно място. Знаех отдавна за Залата на Юли и за тренировките му на открито. След като се запознах лично с него и видях мястото разбрах, че съм намерил каквото търся.

Историята

Бях чел темата на Юли за метода 5х5 и исках да тренирам по този начин. Целта беше да покача силата си. Бях решил да тренирам по следния начин

Тренировка А – клек, лег, гребане
Тренировка Б – клек, преса, тяга

Последователноста на тренировките:
Понеделник – тренировка А
Сряда – тренировка Б
Петък – тренировка А
Следващата седмица последователността се обръща:
Понеделник – тренировка Б
Сряда – тренировка А
Петък – тренировка Б
На третата седмица последователността отново се обръща и така нататък.

По съвет на Юли след първата тренировка замених гребането с мечка. На мен самият гребането не ми хареса като упражнение, а и не го усещах много добре като натоварване. Мечката обаче ми потръгна страхотно и се отрази много добре чисто визуално на мускулите на гърба – гърбът ми се разшири, а най-много се изрази долната част на трапеца. Отделно към тренировка Б Юли ме насочи да тренирам набирания и лицеви опори на халки и така гърбът ми се превърна най-развиващата ми се мускулна група, а изоставащите ми гърди започна да наваксват. Към тренировка А пък добавихме тренировка за ръцете, което направи най-вече трицепсът ми доста по плътен, а ръцете ми вече не изглеждат толкова слаби като преди.

Ето и резултатите (за 5 повторения) след 6 седмици 5х5:
Клек – 50/100
Лег – 50/75
Мечка – 30/45
Преса – 35/47,5
Тяга – 55/80

Тия 100 кила вече за нищо ги нямам :)
Тия 100 кила вече за нищо ги нямам 🙂

Искам само да допълня към казаното от Боян, че през цялото това време той чинно си спазваше постите. Очаквам след Великден резултатите му да са още по-впечатляващи и откъм визия, след като започне да се храни с нещата, които бе изключил от менюто си преди празнуването на Възкресението Христово.

2 Коментари

  • красимир
    Е, а защо аз като звъннах по телефона преди месец, няква девойка ми обясняваше как нямало големи тежести в залата, как за мъртъв ход и клякане залата не ставала, как се наблягало на собствена тежест и т.н.... Аз изрично казах че искам само многоставни упражнения да правя. Дори не ме покани да дойда на място и аз да реша какво се предлага...голям маркетинг, големи продажбени умения...
    • Юли
      Същата тази девойка в същия този разговор е изслушала целите и желанията и съвсем културно е препоръчала по-подходящи за целта зали. Едната от тях дори е на съседната улица. Което, прав си, не е добър маркетинг и не води до продажба. Може да си говорим много за mail marketing, hustlling, click funnels, call to action и т.н. Но нека не забравяме златното правило за успех във всяка една сфера: ако си достатъчно добър не ти се налага да прибягваш до маркетинг трикове да търсиш клиенти и да ги молиш да им продадеш стоката си.

Оставете коментар

error: Съдържанието е защитено!