WOD Junkie или структуриран прогрес – отговаря Росен

 

Напоследък често можете да срещнете както по форуми, така и на страниците на персонални треньори и зали, въпроси от рода на:

„Are you a „WOD“ junkie or do you have a little bit of STRUCTURE to your training program?“

Знаете, миналата година всеки ден се публикуваше и онлайн „WODa във ЗаWODa“. Трениращите в Залата се осведомяваха какво ги чака, като дойдат на поредната групова тренировка. Така правеха и част от идващите в отделни от часовете за групова тренировка,  а и много хора от други зали и населени места следваха WODовете.

Логично, веднага изниква въпросът дали са структурирани груповите тренировки при нас.

И, случайно или не, дойде следният отзив от Росен, който следваше от разстояние ежедневно разписваните тренировки в сайта на Залата.

Ето какво сподели Росен:

Aктивен спортист съм от 7 години. Разбира се, както всички започват от началото, така и аз започнах  с фитнес. Посещавах 3-4 пъти в седмицата залата. В течение на времето, започна да ми харесва да развивам тялото си и да подражавам на фитнес моделите, които бяха актуални по онова време, което от своя страна доведе до едно постоянно трениране. Така тренирах 4-5 години, но все не успявах да постигна това, което исках – хармоничност  на тялото, обем, плътност  и изрязване  на мускулатурата,  а също така и силовите възможности, които се развиват чрез фитнеса, не ми се бяха вдигнали като показатели много, за многото труд, хвърлен в залата.

Търсейки постоянно нови и нови тренировки, 2012 г. септември месец попаднах случайно на тренировъчните програми на Юли, който доброволно ги публикуваше в своя сайт и във фейсбук стараницата си. Разгледах ги и тъй като доволно бях потренирал по различни тренировъчни схеми на много хора, които се занимават с това, реших да изпробвам и неговите. С течение на времето и изпълняването им, започнах да забелязвам доста добри резултати, първо като външен вид на тялото ми и впоследствие и върху показателите ми като атлет: сърдечно-съдов капацитет, издръжливост, силова  издръжливост, експлозивна сила, сила, гъвкавост, мощност, бързина, координация, ловкост, баланс, точност.

Което, от своя страна, говори достатъчно за начина на структуриране на отделните тренировки, които Юли съчетава в своята тренировъчна програма. Друго нещо, което още повече ме привлича, е това, че не трябва да се пази кой знае каква диета, а вие сами знаете от опит колко са мъчителни дългите нисковъглехидратни диети и т.н., без които един състезател, предразположен към напълняване, няма ка как да постигне целите си.

Минавайки 2-ри път програмата на Юли, се убеждавам, че наистина показателите ми са се повишили:

преди

след

заден клек

120

140

лег преса

110

130

мъртва тяга

140

170

обръщане

90

97.5

изтласкване

90

100

преден клек

110

120

набирания на една ръка

0

3

изхвърляне

60

70

бърпети без почивка

100

За издръжливост, да не говорим, че не знам как да я отчитам. хаха

Личното ми тегло в момента е 70 – 72 кг.

 

Росен се набира на една ръка
Росен се набира на една ръка

Коментар

Няма коментари по тази публикация. Бъди първият коментирал.

Оставете коментар

error: Съдържанието е защитено!