Не ходи при Юли

 

Казвам се Елица Радева и в следващите редове ще споделя защо Юли е модерният вдъхновител.

Историята датира доста назад във времето, когато мъжът ми като всеки български футболист-аматьор претърпява контузия вследствие на безразсъдство и младежка глупост (то май и професионалните ни футболисти страдат от същата съдба?). Като човек който не може да живее без спорт, започва да чете Библията на фитнес тренировките и храненето по онова време – BB Team.

Пословични са статиите на Юли за набиранията, а това е само една малка част от неговия принос към тази богата база от знания. Годините си минават, мъжът ми се връща на терена, но продължава да си блъска и набиранията по методиката на Юли. Гот!

Ама идва пандемията. След време ще разказваме на внуците колко страшно е било положението, защото не можеш да си намериш ластици за тренировки вкъщи. Тъпо, ама така си беше! Та не можеш да излизаш по дискотеки, мачове – няма, набирания можеш да правиш на стадиона, но ако разхождаш и куче в същия момент (хехе, да, толкова абсурдно беше) и какво да правиш – ставаш битов фитнес маниак с ластици и пилешко филе за закуска, обяд и вечеря.

Четенето на BB Team пак е на дневен ред. Мъжът ми е доста амбициозен и краен, когато си науми нещо. Звънна ми един ден и каза „ще се обадя на Юли, за да тренирам при него“. Аз естествено изпадам в шок в автобус 204. Добре, че е 18:00 ч. и няма къде да падна и да искам. По-големият шок дойде, когато после ми се обади и каза, че Юли се е съгласил да се видят и да обсъдят нуждите и целите на потенциалната им работа заедно.

Видяха се, обсъдиха и така мъжът ми започна да тренира с Юли. Знам, че всеки обича да чете удебеления текст и подточките, затова – Юли не е тривиалният фитнес инструктор.

Не ходи при Юли, ако:

  • искаш да станеш нацепена батка за 2 месеца; (при Юли се поставят конкретни цели, но процесът е много по-важен, отколкото крайният резултат. Краен резултат няма, тренировките са постоянство и действие през целия живот на човек)
  • искаш да ти е ко-инфлуенсър и да качвате сторита в Инстата (тренираш, за да се чувстваш добре, не за да се харесаш на Гошо Баницата или Лили от работа)
  • искаш да ядеш безвкусна храна за определен период от време (както казах – с Юли изграждате здравословни навици, не правите диета)
  • искаш резултати без да четеш и да се интересуваш от тренировките и храненето (Юли няма да ти хвърли един лист с тренировки и рецепти за хранене по грамаж; той ще проучи обстойно хранителните ти навици, тялото ти и обкръжаващите фактори; щом той полага усилия да вникне толкова дълбоко, за да намери най-добрият подход за теб, то ти трябва да си също толкова отдаден и да се информираш било то от неговите безценни статии, или от други надеждни източници)
  • искаш да обсъдите българския хайлайф и последният епизод на „Ергенът“ (не упреквам никого, но по-добре се възползвай от възможността да си поговорите за малко по-стойностни неща. Юли освен треньор, е вдъхновител – човек, който казва малко неща, но смислени; човек, който е смирен и философски настроен към живота; човек, от когото можеш само да черпиш знания и опит, и винаги ще ти помогне)

Иска ми се да мога да сипя още суперлативи, но вероятно част от хората са се отказали да прочетат този „чаршаф“ още в началото, а тези, които са продължили (благодаря ти, мамо) вече са затворили публикацията и търсят номера на Юли.

Коментар

Няма коментари по тази публикация. Бъди първият коментирал.

Оставете коментар

error: Съдържанието е защитено!