Укрепване Митко: „Вече мога да си играя с дъщеря ми!“

 

Когато ме питат за какво и как тренираме в Залата перифразирам Карл Маркс отговаряйки с „Всекиму според потребностите и всекиму според възможностите“.

Следващата история идеално се вписва в тази ма(р)ксима:

Митко дойде да тренира при нас с потребността да пребори проблемите с кръста, за да бъде по-добър съпруг и баща

И, както ще видим след малко, го натоварихме според възможностите му.

Нека да му дадем думата да се представи с няколко изречения:

Кой съм Аз? 35 Годишен Програмист, може да се каже понатрупал професионален опит за 7-8 години, естествено чрез лишение от активен спорт, в размазано седнало положение, a ако колата е на ремонт – работя от вкъщи. Та какво може да стане – дискова херния, операция, 7 килограма ограничение на торбите които носиш от пазара … и изведнъж осъзнаваш че никога повече няма да можеш да пренесеш до леглото заспалото в колата 6-годишно мъниче, защото то вече е 20 килограма. Също така и трудно се обяснява че можеш вече да го гушкаш само ако си седнал или клекнал.

Митко се оказва в положението на много хора от неговата гилдия, смазвани от ежедневието на дългите часове работа пред екрана и шофирането. Някои свикват с болката, обаче Митко има много по-голям проблем от нея – иска да е способен пълноценно да се наслаждава на времето прекарвано със семейството му. Но вместо това му се налага да е безучастен свидетел как жена му мъкне торбите от пазара и дъщеря му изхвърля боклука, защото той не може 🙁

 

Или, както Митко сам казва:

След няколко месеца рехабилитация, масажи и лечебна физкултура подобрението не беше кой знае какво и започваш да се чувстваш непълноценен.

Логичната следваща стъпка

Въпреки напредването на интернет търсачките и оптимизацията на сайтовете Митко постъпва по традиционния начин – започва да търси сред приятели и познати такива с проблеми като неговия, за да види как са се справили и кой може да му помогне.

В Залата на Юли ме заведе мой приятел, който също има подобни проблеми с кръста. Показах на Надя упражненията, които правя и тя ме увери, че може да ми направи програма и подходяща диета, с което много да подобри мобилността и издържливостта ми. По отношение на диетата бях категоричен че ще пропусна да се възползвам, но започнах с голям ентусиазъм тренировките всеки работен ден преди работа.

Надя тактично бе пропуснала факта, че част от тези упражнения са различните животински ходения 😀

Добрите тренировки подобряват положението

Не знам дали Митко беше предвидил, че теглото на Ивет ще се увеличава, но определено в тренировките му се забелязваше очевиден напредък.

У дома също започва да вдига по-тежки чували за смет вместо Ивет и да носи тежките пазарски чанти вместо съпругата си.

 

Митко вдига по една Ивет във всяка ръка (дъмбелите са по 25 кг всеки)

Започнах наистина да се подобрявам и да пропускам задължителните си почивки в средата на деня. Килограмите с които тренирам лека-полека растат 8 – 12 – 16 – 20 – 24. Дъщерята също порастна за тази една година и гони вече 24 килограма, но едно от желанията ми вече се сбъдна. Все още когато пропусна няколко тренировки се усеща дискомфорт, но няма нищо общо с това което беше преди една година. Както и не се налага съпругата ми да носи пазарските чанти.

За дъщерите, мечтите и жените 🙂

Митко вече може да си играе с Ивет и понякога я води със себе си да тренират заедно.

А ето какво сподели той за бъдещите си планове:

Май е време за нова цел в тренировките, ама малко е неясна защото половинката ми не си казва килограмите. Да я постигнем, пък тогава пак ще помисля за диетата.

Една история няма как да бъде истинска, без да намесим някоя жена, която да създава проблеми. В случая на Митко жена му не иска да му помогне да цифровизира новата си цел 😀

Понеже не знаем колко кила e жена му, ще трябва да го направим много як, за да е способен да я вдигне колкото и тежка да е тя.

Но ние не се съмняваме  в успеха на Митко, защото той се раздава на тренировките!

Раздай и ти историята на Митко на приятели и познати с проблеми с кръста, за да ги мотивираш 😉

Коментар

Няма коментари по тази публикация. Бъди първият коментирал.

Оставете коментар

error: Съдържанието е защитено!