Израстване Райна: „…успешна стъпка към един по-здравословен начин на живот“

Днес ще те запозная с промяната на Райна. Промяна, която кръстих ‘израстване’ вместо ‘отслабване’ или ‘трансформация’.

Защо?

За два месеца Райна свали последните 4 кг заедно с 4 см от талията и по 3 от ханша и от бедрата

Може да ти се струва много малко, но само да кажа, че Райна е висока 173 см и тежеше 60 кг като ми писа. Ако сега пък ти се струват малко килограмите ѝ, то да ти кажа, че и аз така си помислих в първия момент. Но като видях снимките ѝ разбрах, че тя е от онези слаби и грациозни дами, които са създадени да бъдат красиви и да се наслаждават на живота без да имат огромни мускулести бедра и да местят планини от щанги.

Само че..

Тя свали последните няколко кила, но отслабването ѝ не е най-важното

Да, точно, говорим за последните, най-трудните килограми!

Но много по-важното е, че за сравнително кратко време тя измина дългия път от лапите на хранителното нарушение до помиряването с храната и тренировките.

Т.е. за няколкото месеца работа израстна от уплашена девойка рушаща здравето си и страхуваща се от храната и тренировките, до владееща се млада жена знаеща как да живее в мир с храната и тялото си.

Но да оставим на самата нея да разкаже…

Къде се бе озовала преди да ме потърси за помощ и какво постигнахме с нея:

Казвам се Райна и съм на 22 години.

Преди около година усетих, че аз и храната не се разбираме много добре. Започнах да злоупотребявам с нея – преяждах почти постоянно и често се хранех без да съм гладна. В началото не осъзнавах, че това е проблем, но все повече честите преяждания започваха да ми пречат.

Чувствах се тежка през по-голямата част от деня, а това пречеше и на тренировките ми.

Разбира се, с времето започнах и да качвам килограми. От 55кг станах 62. Винаги съм била слабото момиченце и изведнъж… не бях толкова слаба, колкото бях свикнала да съм.

Спрях тренировките, защото не харесвах това, което виждам в огледалото докато спортувам, а и нямах мотивация да тренирам.

Не харесвах тялото си, нито се чувствах комфортно в него.

Реших да потърся помощ, като намеря човек, който да ми изготви индивидуален хранителен режим с точни количества – така щях да знам по колко и какво да ям, за да не преяждам и да се чувствам добре.

В интернет прочетох доста отзиви за фитнес инструктори и честно казано, най-позитивни бяха за Юли. Свързах се с него и му разказах моята история.

Разбира се, казах, че искам да сваля и няколко килограма.

Той ми изготви хранителен режим, който, за щастие, включваше така желания шоколад, както и любимата ми пица. Количествата бяха точно толкова, колкото да не остана гладна, нито пък да ми е тежко.

Два от вариантите на Райна – с пица и с шоколад (грамажите и размерите на порциите не са дадени на снимката)

За два месеца свалих 4 килограма. Не само това, а и се чувствах добре през цялото време.

Най-ценното, което получих от този режим бяха не свалените килограми, а отношението към храната, което промених, благодарение на Юли. Той усещаше, че нещо между мен и нея не е наред и често ми даваше съвети.

Мога да кажа, че идеалът ми за хубаво тяло вече е много по-здравословен от този преди 3 месеца.

Промених целите, които си поставям както в храненето, така и в тренирането.

Научих и доста неща за храната – кое как да ям и с какво.

Режимът беше успешна стъпка към един по-здравословен начин на живот!

Благодаря ти, Юли! Радостна съм за вниманието и времето, което ми отдели.

Освен благодарствените думи Райна избра и две снимки, с които да покаже визуалната си промяна.

На тях си личат резултатите в областта на коремчето – пооправихме храната и го поприбрахме. Тук въпросът не е само в мазнините над плочките, нито в тренирането на коремните мускули, а и какво се случва под тях с храносмилателната система и по-специално  с нашия втори мозък – червата.

Тялото ѝ също малко се постегна. Навсякъде обиколките са надолу, но мускулите са нагоре. Т.е. свалила е повече мазнини и е качила и малко мускул. Разбира се, предстои ѝ дълъг път, през който да качи и още мускулна маса. Тя е далеч от мезоморфния тип и никак не си пада по фитнесите, така че при нея нещата с мускулите ще се случват по-бавно и по-трудно.

Но не се съмнявам в успеха ѝ. Райна вече не се плаши от храната и знае, че към любимите ѝ тренировки (въздушна акробатика и йога) трябва да добави и малко за сила и мускули. Те не само ще ѝ помогнат за по-красива визия, но ще може да прави и по-трудните елементи от въздушната акробатика, които досега не ѝ се отдаваха.

Ако познаваш такива като Райна – прати им историята ѝ да ги мотивираш 😉

Коментар

Няма коментари по тази публикация. Бъди първият коментирал.

Оставете коментар

error: Съдържанието е защитено!