Трайната промяна на Веси

 

Ако искаш да отслабнеш бързо за фотосесия, сватба, морето и т.н. е най-добре да започнеш „традиционния“ фитнес режим тип пилешки гърди със зеленчуци и тук-там извара. Този режим наистина работи и успееш ли да го изкараш докрая ще си направиш яките снимки. Все пак с такъв режим фитнес състезателите се подготвят и излизат под прожекторите нацепени.

По реклами, за профилни снимки и преди-след трансформации виждаме фигурата получена в края на такъв тип режими. Но след като си направи тези снимки даденият човек не изглежда така, а отново качва мазнини и кила.

Да, наистина, постигнатият по този начин резултат е нетраен – той лесно се губи и е почти невъзможно да се поддържа. Казвам почти, защото има „докоснати от Бога“ хора, които могат да бъдат целогодишно нацепени за фотосесия, без това да им довлече куп проблеми на физиката и психиката. Виж „Здравословно ли е да си нацепен/а?“ за повече по въпроса.

Обаче какво правим, ако

…целта ти не е да си желаните кила само за конкретна дата, а и месец след това, година след това,…?

…искаш да ядеш любими неща?

…не искаш ти да се съобразяваш с режима, а да имаш режим съобразен с теб?

Виж как мога да ти помогна:

В днешната мотивираща история ще те запозная с Веси. Но за зарибявка нека видим част от режима ѝ:

Една от вечерите в режима на Веси

Веси е типичен пример за хората, с които работя, защото:

 • осъзнаваше, че здравото и хубавото тяло е пътуване, а не крайна дестинация
 • беше разбрала, че само с тренировки не може да се компенсира лошото хранене
 • освен излишни мазнинки имаше и доста работа да се свърши с прибирането на корема

Веси е типичен пример и за резултатите, които постигаме!

Разлики между двете снимки:

 • талия: -16 см
 • ханш: – 16 см
 • бедро: -11 см
 • бицара: – 5 см
 • прасец: – 2,5 см

Само да я похваля още малко и я оставям да ти разкаже повече за себе си и съвместната ни работа:

 • Веси започва промяната си от 75 кг, а днес е 57,5. Това са -17,5 кила!
 • В края на работата ни тя бе свалила половината от тези килограми. Останалите след това са си заминали като си е спазвала наученото и изградените навици и оттогава си ги поддържа успешно вече над 2 години!!
 • Въпреки малкото свалени килограми първите месеци Веси имаше видима промяна, защото успя да прибере корема: при -5 кила имаше -12 см от талията (най-тясно)!!!

Друг път ще говорим за по-голямата обиколка на корема и как често това не е само заради повече мазнини, а и поради проблеми с това зад коремната стена – храносмилането и микробиома. Казвам го тук, защото нейният случай беше именно такъв.

По време на работата ни тя няколкократно достигаше плато в свалянето на кила, но мерките ѝ си вървяха на долу, особено тази на корема.

А сега нека дадем думата на Веси:

Потърсих помощ от специалист, защото ми е ясно, че само с тренировки няма как да постигна целите си. Чела съм доста статии за здравословно хранене и отслабване, но с професионална помощ от някого, който е много по-запознат с материята и който може да изготви режим, който да пасва на начина ми на живот, на хранене и на индивидуалните ми цели всичко се случва доста по-бързо и лесно.

Реших да се спра на теб заради добрите отзиви, които прочетох от хората, на които си помогнал , а и излъчването ти ми вдъхва доверие🙂.

Получих режим, който наистина е лек за спазване , благодарение на това, че рецептите са съобразени с това, с какво обичам да се храня, включва също и любимите ми рецепти и съдържа и достатъчно удоволствия за душата- малко алкохол, сладолед, палачинки. Очакванията ми бяха за много ограничения и може би гладуване, на не е така.
Получих също и много полезни съвети, мотивация и подкрепа, за което съм много благодарна. Не просто режим срещу заплащане, а наистина професионална помощ с разбиране и добра комуникация.

Благодарение на режима се научих да подбирам правилно храната си, да съм запасена винаги, когато излизам за по-дълго от вкъщи , с нещо здравословно за хапване и разбира се – винаги да внимавам какви храни купувам, защото каквото има в хладилника, това се е изяжда.

След края на режима имах вече доста изградени навици и след разясненията на Юли как сама да пресмятам и следя макросите си, се постарах да продължа по този начин сама. Той ме напътстваше още известно време, за да види как се справям и да се убеди, че се справям добре.

Мисля, че когато човек знае наистина какво иска, получи правилната помощ и има достатъчно мотивация всичко се получава.
Благодарение на режима успях да превърна правилното хранене и спорта в начин на живот, поради което повече от две години съм на същите килограми, чувствам се прекрасно и изградих навици за цял живот.
А не на последно място – голямото удоволствие от това, да постигнеш целта си и да видиш, че всичко си е заслужавало. Което пък ми помага да си поставям и други по-труднодостижими цели, защото вече съм по-уверена в себе си и виждам, че нещата се получават, когато имаш правилната помощ.

С големи благодарности към Юли, който наистина си разбира от работата, с когото комуникацията е бърза, лесна и приятна и резултатите не закъсняват.

И аз благодаря на Веси за желанието ѝ да мотивираме и други като нея да станат по-здрави и да се харесват повече!

А ето какво може да научиш на нейната история

Не е достатъчно да си следиш само килограмите. Към тях трябва да добавиш минимум поне една обиколка на талията. В идеалния случай – и телесните мазнини и мускулната маса.

Сланината може бързо да си замине, но коремът да остане подут. В тоя случай трябва да погледнеш по-навътре от подкожните мазнини и да видиш защо си издут/а.

Успехът е вследствие на подходящ за теб режим, периодичната му актуализация и изграждането на здравословните навици, които ще ти позволят да задържаш и надграждаш постигнатото.

Коментар

Няма коментари по тази публикация. Бъди първият коментирал.

Оставете коментар

error: Съдържанието е защитено!