ТийНбилдинг

Решихме за следващата мотивираща история да те запознаем с някои от младежите и девойките, които идват да тренират с Надя.

Добре е връстниците им да видят, че между всички приятни и задължителни за един тийн неща винаги има място и за тренировки.

А освен самите деца попитахме и родителите им да кажат по някоя дума. Все пак решението дали и къде да тренират децата им се взема от родителите, нали 😉

Ето и кои хванахме по време на тренировка миналата седмица и направихме малко снимки и клипчета. Нека ги подредим по тренировъчен стаж и да започнем с…

Маргарита

Мелницата – едно от най-„функционалните“ упражнения

Момчил е един от най-редовните в Залата, както и на 5k бяганията всяка събота. Като разбиращ колко важно е редовното спортуване реши да доведе и дъщеря си да тренира при нас. По думите му – за да изправи стойката си и да има допълнителна физическа активност към постоянното седене над уроците.

На първата тренировка Надя забеляза също, че Маргарита има нужда да укрепи мускулатурата на цялата задна верига – всичко между врата и петите ѝ имаше нужда от специално внимание и подходящо натоварване.

Т-та с гирички от супермен – едно от упражненията в арсенала на Надя за корекция на стойката и задната верига

Момчил (бащата): „Маги тренира в Залата на Юли от почти 1 година. Първоначално й предложих да ходим заедно, за да свикне с обстановката и основните упражнения. След няколко месеца продължи да има ентусиазъм и дори реши сама да ходи на някои от тренировките. През тази месеци и във физически и в емоционален план напредна значително. Има желание за нови упражнения и намира забавление в тези нови предизвикателства. Подобрената физическа форма определено дава резултат и в усилията, които полага в училище, където се справя също отлично.“

Маргарита: „За краткото време което прекарах във залата успях да постигна неща ,които никога не съм си и представяла. Процеса беше труден , но наистина си заслужаваше всичките усилия. Надявам се в бъдещето да мога да продължавам да се гордея с моите успехи.“

Маргарита вече може да се набере и да прави лицеви опори. Правеше румънска тяга с 2 х 5 килограмови пудовки, а сега тренира с 2 х 20 килограмови. Сериите с трап бар пък увеличи от 30 кг на 70 кг. Раменните преси с дъмбели скочиха от 2 х 3 кг до 2 х 9 кг.

С Надя са си поставили за цел в следващите месеци да увеличат бройката на лицевите и набиранията. Както и да започнат да учат базовите движения – клек и мъртва тяга.

Никола

Едно позабравено, но много добро упражнение за гърба – мотоциклетистко гребане

При Никола беше въпрос на време кога ще се появи в Залата, след като родителите му идват редовно. Катализатор за решението му се оказаха няколкото затваряния. Както се казва – „Всяко зло за добро“.

На първата тренировка Надя си отбеляза, че основното внимание трябва бъде насочено към изправяне на стойката и да подобри мобилността си.

Борис (бащата): „При появилите се пандемични условия, обездвижването и липсата на физическа активност започна да ни безпокои. Решихме, че трябва да осигурим спортни дейности на Никола. Започна да тренира преди 9 месеца, три пъти седмично. Разликата преди и след е осезаема. Това допринесе за неговатa по-добра физическа форма, учи се на дисциплина и създава полезни навици. През лятото ходим заедно на планина и вече няма нужда от подготовка и убеждаване. Нашата треньорка Надя е великолепен специалист, много отдадена и със специален подход към децата. Смятам, че е изключително важно, подрастващите да имат добра физическа култура и активност – това остава за цял живот.“

Джеферсън сгъване с 24-ката

Никола: „Фитнесът ми помогна да заякна, да се науча на дисцилина и да създада полезни навици.“

Никола висеше на лоста като дойде да тренира, а вече прави 10 набирания в надхват. На Джеферсън сгъването започна с пудовка от 5кг, а сега е с 24-ката.

С Надя са си поставили за цел в следващите месеци да увеличат набиранията до над 20.

Калина

Едно от най-добрите упражнения за задната верига – румънска тяга

Ситуацията при Калина е различна – тя е първият от семейството ѝ, който започна да тренира при нас. Но нека тя самата разкаже:

Калина: „Търсихме с мама място, където да мога да тренирам заедно с треньор. Един ден тя откри в един сайт много добри отзиви за „Залата на Юли“. Намерихме сайта й и влязохме да разгледаме. Хареса ни как изглежда и решихме да се обадим. Така намерихме залата.“

С Надя започнаха работа по постоянството и намаляване на телесното тегло. Всичко това, разбира се, докато се повишават силата и издържливостта.

Калина прави придърпване на горен скрипец от колене

Още от Калина: „Харесва ми да ходя на тренировки и съм мотивирана, защото започвам да се чувствам по-добре в тялото си. Открих, че да тренираш, ти помага както за физическото, така и за менталното здраве!“

Първите тренировки Калина не можеше да направи и един отпад, а вече ги прави в серии с 2 х 6 кг пудовки. За горна част от най-леките гири вече прави упражненията с 4-рки.

Отпади, към момента са с 6-ците, а скоро ще стигнем и 16-ките

А всичко това е само началото, защото Калина идва от скоро. Тепърва ще имаме да я хвалим! 😉

Косьо

Глутеус мостове за засилване на най-важните мускули

Косьо също идва съвсем от скоро. Доведе го баща му, с който са се разбрали през лятото да посещават Залата между 2 и 3 пъти седмично, за да има някаква физическа активност.

При първоначалното запознанство Надя установи, че Косьо е „много крив“. Което е нормално за него, след като по цял ден виси на компютъра и играе различни игри.

Целта ни е да се поизправи, да стане малко по-силен и да се научи да се набира в дългосрочен план.

Косьо прави лицеви под наклон с Надя

А тайният ни план е да стане дисциплиниран в тренировките и занапред – както баща си, който вече 8-ма година е сред най-редовните ни трениращи.

Ако познаваш някой тийн, на който също може да помогнем:

 

Коментар

Няма коментари по тази публикация. Бъди първият коментирал.

Оставете коментар

error: Съдържанието е защитено!