Представяме ви … Деси!

Някои хора носят тренировките в сърцето си и не могат без тях. Когато отидат на почивка или командировка далеч от Залата и приятелите, с които тренират, те не издържат и започват да…правят бърпита. Вече имаме прилично голяма бърпибиблиотека от клипчета и снимки на трениращите при нас, които правят бърпита къде ли не. Имаме от Ватикана, Големия Каньон,… че дори и от Бали 🙂

Бърпита в Прага
Бърпита в Прага

Затова решихме, че е време да направим някое и друго интервю и с най-видните ни бърпитуристи 🙂

И, естествено, дамите са първи:

Представяме ви … Деси!

d2

Здрасти, представи се накратко на читателите ни.

Здравей, накратко съм Деси, тъй като ако някой ме нарече с пълното Десислава, означава, че нещата са доста сериозни 🙂

 На 28 години съм и вече 7 години работя в сферата на авиацията, където попаднах съвсем случайно и взех, че се влюбих в тази професия. Обичам да чета, пътувам и да си „причинявам“ нови и нови изживявания, било то и екстремни. От миналата година започнах да се уча на сноуборд и кайтсърф. Преди това съм яздила, летяла съм с парапланер, скачала съм парашут и още други такива приятни нещица.

Какъв беше животът ти преди тренировките при нас и какво те накара да го промениш и да потърсиш къде да тренираш?

Не съм се занимавала преди това със друг вид спорт. Преди да дойда в залата тренирах във фитнеса на мои приятели на принципа на кръговите тренировки. За жалост залата затвори и аз останах без физическото натоварване, с което бях свикнала. През живота си съм била само 5 или 6 пъти на фитнес и разбрах, че не е за мен – беше ми скучно и еднотипно. Исках да продължа да тренирам и една приятелка ми предложи да ходя с нея в „Залата на Юли“. И ето ме тук 🙂

Имаше ли колебание или твърдо беше решила, че трябва да се тренира сериозно?

Нямах никакви колебания, не се чувствам добре без физическа активнст и трябваше да направя нещо по въпроса.  Стартирах с няколко индивидуални тренировки при теб и след това се прехвърлих на груповите, където Надя дообработи моя скрит талант 😀

d3

Ние стоим надалеч от маркетинга и не се рекламираме. Ти как ни откри?

Заслугите са на Марта, която ме доведе в залата, след като предишната ми зала затвори. Познава ме доста добре и знаеше, че такъв тип тренировки ще ми допаднат и така и стана.

Какви бяха очакванията ти и какво всъщност се оказа, че намери при нас?

Към всяко ново нещо подхождам без очаквания, за да няма разочарование накрая. Така беше и с тренировките, просто отидох. След първата групова тренировка си помислих, че няма да издържа още една, но успях! Всеки път сме ние групата срещу комплекса и доста често ни се получава да го „превъртим“. След всеки един комплекс си мисля, че съм безсмъртна и че надхвърлям границите, които сама съм поставила в съзнанието си. Осъзнавам, че Мога, стига да искам! Бонус към всичко това са и страхотните хора, с които се запознах.

d4

Имаме доста странни уреди, които няма да намериш в обикновените фитнес зали. Но не ти ли беше още по-странно като разбра, че няма да ти забраняваме храни?

Аз съм от хората, които наистина обичат храната, обичам да се наслаждавам на всеки нов вкус, да експериментирам с различни вкусове, а и не на последно място аз почти винaги съм гладна. Истината е, че очаквах да получа доста укорителни погледи от вас като разберете колко сладко и тестено ям, но не само, че нямаше, ами си ядях открито дори пред вас в залата. Да не забравяме, че донесох цяла тава баница в залата. Мисля, че в другаде биха ме изгонили за такова нещо, но вместо това си хапнахме сладко, сладко и всички бяха щастливи.

Всъщност какво обичаш да ядеш извън снимките с баници и сладкиши и напредъкът в тренировките при нас струваха ли ти спиране на любимите храни?

Както вече споменах обичам почти всички разновидности на тесто и сладко. Обожавам суши и мога да го ям по всяко време.  Според мен, за да има напредък един трениращ човек, той трябва на първо място да е психически силен и щастлив, а лишаването от нещо любимо води само до излишен стрес и само тормоз. А това определено пречи да се постигнат каквито и да е резултати. С други думи продължавам да ям от любимите си храни, да ходя редовно на тренировки и да имам добри тренировъчни резултати.

d5

Така и така сме на тази тема – обещавам да не кажа на Надя отговора ти на този въпрос, така че спокойно си признай: кои упражнения и комплекси ти харесват най-много и кои би си ги „забранила“?

Надя ще разбере! Тя винаги разбира! С риск да получа „забранените упражнения“ още на следващия комплекс забранявам пуш пресата, тръстерите и кофичките! От любимите са клекове, напади/отпади, всички за корем. Всички комплекси са ми любими, дори да има и някое от посочените “излишни“ упражнения, но най-много обичам снежни и кални тренировки

d8

А знаеш ли, че имаме кръстен на теб комплекс*? Я да видим ще познаеш ли какви упражнения има в него 🙂

Може би ядене на баница 🙂

 Предполагам, че има много от любимите упражнения за крака и дупе. Но като се замисля може да е насочен само към горната част, Надя много обича да й мрънкам за тези упражнения 🙂

Ето връзка към комплекса.

Имаше ли по-трудни моменти, когато ти е идвало да се откажеш, или поне да те мързи да дойдеш да тренираш? Какво те държеше и мотивираше по пътя?

Един от най-трудните моменти беше на първата ми групова тренировка, на която бяхме навън и си нямах идея колко много тичане ще има. Изтичах на макс първата обиколка и изненадааааа, не беше една обиколка, нито две, три ?……не!……..бяха много! Ето тогава ми идваше да се откажа, но всъщност тогава си мислех, че и ще умра някъде по трасето затисната от розова пудовка . Е не стана така, оцелях и реших да предизвикам себе си и вече повече от две години мотивацията е все на същото ниво.

d6

Кое ти беше най-трудното нещо дотук?

Най-трудни и досега си остават упражненията за горна част. Смея да твърдя, че имам голям напредък, но имам доста над какво да поработя.

А кое е нещото, с което най-много се гордееш?

Гордея се, че не се отказах и  успях да премина на едно по-високо физическо ниво, вече съм доста по издръжлива. Успявам да побеждавам себе си във всеки един комплекс и след всяка тренировка се чувствам прекрасно.

Ти си сред трениращите при нас, които имат снимки и клипове на бърпита направени на няколко континента. Как реагираха хората около теб докато бърпираше?

Забавляват се заедно с мен Последните бърпита бяха от Рим и там едно детенце ме гледа през цялото време и след това дойде и ме гушна през краката. Беше много мило и забавно.

Бърпи в Сидни
Бърпи в Сидни

А извън Залата, в реалния ти живот, как реагираха и реагират хората около теб?

Вече знаят за традицията на бърпито и не им е толкова странно. Даже сами предлагат място, на което да се снима и полагат усилия снимките да се получат При последните бърпита имах поне 3-ма ентусиазирани  фотографи, които ме нахъсваха.

d11

Сигурно искаш да направиш бърпита на Везувий, в компанията на пингвини или пред паметници като Статуята на Свободата и тази на Христос в Рио. Всъщност какви са следващите ти планове за локации за правене на бърпита?

Вече ми се върти една локация в главата, ще кажа само, че ще е на различен континет от досега посетените 🙂

 To be continued…….

Бали-бърпи
Бърпи на Бали

И по-сериозният вариант на предния въпрос – какви са следващите твои фитнес цели?

Нямам фитнес цели, нямам норматив за покриване. Тренирам, за да се заредя с енергия, да се забавлявам и да направя хубаво дупе разбира се Ако все пак някой ден се доближа до нивото на Веселка ще бъда доста доволна За непросветените Веселка е най-голямата машина!!!

А какво би казалa на тези, които се колебаят дали да дойдат при нас?

Няма място за колебание. Да вземат едни чисти маратонки, подчертвам чисти ( иначе ще им се случи някое прекрасно наказание ) и да дойдат.  Опсссс…..не забравяйте и кърпата, иначе по 300 катерача! Залата е мястото, където можеш да се забавляваш и да тренираш духа и тялото едновременно. Няма да повярвате колко добре ще се почувствате след една тренировка при Юли и Надя.

 d10

 

Коментар

Няма коментари по тази публикация. Бъди първият коментирал.

Оставете коментар

error: Съдържанието е защитено!