Битката преди Съединението 2015

 

СТРОНГ Фит сезон 2014-2015 приключваше с последните дни от лятото и бе време да направим поредната Битка. Тъй като септември ни предлага две много подходящи дата от славната ни история (6-ти и 22-ри), то бе ясно, че поредната Битка ще се състои покрай тях. Като по-подходяща избрахме първата дата и започнахме да набираме доброволци.

В уречения ден и час раздадохме на всеки полагащата му се фланелка и изненадахме всички присъстващи с

Награждаването на СТРОНГ Фит Атлетите за сезон 2014-2015

Време бе най-добрите да получат своите награди. Като за първи път оценяването бе въз основа на всички показатели, но от следващия сезон вече ще имаме и отделни за Атлет с най-добра Техника, СТРОНГ Атлет, Фит Атлет…всъщост нека не издаваме всичко отсега 😉

При дамите Веселка бе ясно, че ще спечели. Дошла с идеята да махне последните две кила тя се задържа вече няколко години, като усмивката не слиза от лицето ѝ дори и при най-трудните тренировки, а надъхаността ѝ е по-голяма от тая на всичките ни национали по футбол. Но повече за нея ще прочете в интервюто, което подготвяме.

При мъжете съревнованието бе по-оспорвано. Повече време умувахме с Надя на кого да дадем наградата. Претегляхме много неща и накрая се спряхме на… Форки. Той вече беше получил една фланелка за над 50 пъти пробягване на 5k, така че имаше опит, както се казва 🙂

Но и с него ще ви запознаем по-подбробно в излизащото скоро интервю, а сега да се върнем към Битката.

СТРОНГ Фит Атлетите за сезон 2014-2015
СТРОНГ Фит Атлетите за сезон 2014-2015

Началото на СТРОНГ Фит Битката – спринтове, бягане и тичане 🙂

Тя се състоя на площадката, която използваме за груповите тренировки на открито при хубаво време. За участие се бяха записали 28 човека, което доведе до разделянето им посредством жребий на 4 чети. Всяка от тях си определи капитан и име, като едните си избраха подходящото плашещо другите име „Винкелите“, други постъпиха по-спортменски и определиха за капитан най-малкия участник – 15 годишният Боби и се нарекоха „Отборът на Боби“. Останалите два отбора се нарекоха „Пиките“ и „Хората на Иван“.

След кратък инструктаж и по-дълга загрявка пристъпихме към Първи кръг, където участваха всички състезатели едновременно, а надпреварата се състоеше от щафетно бягане между конуси и обиколки на двора.

Част от надпреварата в Първи кръг
Част от надпреварата в Първи кръг

Винкелите започнаха ударно и оставиха второто място за тима на Боби, трети станаха Пиките, а четвърти – хората на Иван.

Втори кръг – пудовки, щанги и собствено тегло

Във втори кръг имаше 2 различни комплекса, като 4 човека от всеки отбор участваха на първия – максимални бройки пуш преса, набиране, сумо тяга и хай-пул (СТХП) с щанга и лицеви с отлепяне, а другите трима от всеки тим – отново на максимална бройка, но от набиране на ТРХ, пуш преса и СТХП с пудовка. Всяко от упражненията участваше с общата си бройка и носеше точки за крайното класиране, така че тук вече се прилагаше и тактика, а не само груба сила и блъскане.

Разборът преди началото на Втори кръг
Разборът преди началото на Втори кръг

Винкелите взеха най-малко точки на набиранията и СТХП с щанга, но пък бяха първи на СТХП с пудовка, пуш преса и лицеви с отлепяне. Отборът на Иван имаше едно първо място на ТРХ, а този на Боби – на набиранията. Пиките взеха максималните точки от останалите 2 упражнения и така след втория кръг Винкелите бяха с 39 точки, Боби – 31, Пики – 22 и Иван – 19. Още от тук си пролича, че фенът на Арсенал Иван ще се задоволи, както всеки сезон, с класиране в Топ4, но далеч от първото място 🙂

Трети кръг – кой не мо’е да бяга – носи 🙂

Тук вече имахме 3 различни надпревари, така че отборите трябваше да определят кой от тях в коя ще участва. Знаеха само, че едната е тичане на средна дистанция, едната е тичане с партньор и третата – едно от любимите упражнения на Надя – тичане с диск.

След като се разделиха състезателите им бе съобщено и останалата част от условията – отново патент на СТРОНГ Фит състезанията. Оказа се, че почти идеално са си разпределили състезателите и затова се получи много добра и оспорвана надпревара и в трите тичания.

Носачите, бегачите и Боби
Носачите, бегачите и Боби

Пиките победиха на носенето на партньор и бягането на средна дистанция, а най-бързи с дисковете бяха Боби и неговите съотборници. След събирането на точките към момента Винкелите вече изоставаха с 2 точки на Боби (61:64), пиките изостанаха на 51, а четвъртите взеха да си затвърждават мястото и скромничеха с 34.

Четвърти кръг – не може без бърпита!

Този кръг отново бе с три надпревари и четите трябваше да си изберат кой четник на коя ще се опита да пребори конкуренцията. Известено им бе, че едната ще е с животински ходения, едната ще има обръщане и тласкане с пудовка и бърпита и една – суинг с пудовка и коремни преси. След разделянето определихме подходящата тежест на всеки, защото в СТРОНГ Фит всеки получава натоварването си спрямо собствените си възможности, и първите двама от всеки отбор започнаха да суингват и правят коремни преси. След тях стартираха тези с бърпитата, а накрая се пренесохме отново на асфалтовата писта и погледахме малко „животни“ 🙂

Какво е СТРОНГ Фит състезание без пудовки и бърпита ;)
Какво е СТРОНГ Фит състезание без пудовки и бърпита 😉

Тук отборите в тройката си поделиха по една победа и така преди последния кръг се очерта битка за първото място между хората на Боби с 82 точки и винкелите – 79. Но дали пиките се бяха предали или се правеха на умряла лисица със своите 72 точки? Предстоеше да разберем в последния кръг, където всички участваха заедно и тежестта на точките бе по-голяма.

Пети кръг – CurlZ 4 da GirlZ 🙂

В СТРОНГ Фит не робуваме на предразсъдъци, а си тренираме дори и бицарите със сгъвания. Пък и, както виждате от приложената снимка, когато момчетата сгъват за бицарите момичетата се събират и гледат 😉

Когато момчетата сгъват за бицарите момичетата се събират и гледат :)
GirlZ dig CurlZ

Та в този кръг освен въведеното от нас упражнение за бързина и ловкост „Покоряване на шведската стена“ (Китайската ни е далече) имахме бицепсово сгъване и кофи.

Тук пиките извадиха скрития коз от ръкава и успяга да станат първи, с което достигнаха 100 точки. Втори станаха винкелите, които завършиха преди тима на Боби и се виждаха победители, но…точките и на тях им бяха точно 100.

И се наложи да направим

Финалната СТРОНГ Фит битка – на въжето

Както повеляваше Правилникът на СТРОНГ Фит – при равен брой точки след всички кръгове трябваше дърпането на въже да реши кой е най-добрият. В случая пиките бяха набрали инерция от летящия си старт и отвяха винкелите 5:1.

Финалната СТРОНГ Фит битка - на въжето
Финалната СТРОНГ Фит битка – на въжето

С което станаха най-добрият отбор на СТРОНГ Фит Битката преди Съединението 2015!

След разтяжките, присъщи за край на всяка СТРОНГ Фит тренировка, пристъпихме към награждаването. Освен тениската, която всеки получи в началото, накрая бе добавена към нея и войнишка плочка с надпис „Ветеран от Битката преди Съединението 2015“.

Състезание или тренировка - завършекът трябва да е подходящ
Състезание или тренировка – завършекът трябва да е подходящ

Защо това са наградите, а нямаме различни за всяко място и защо състезанията по СТРОНГ Фит са отборни, а не индивидуални – можете да си припомните в репортажа от предната Битка.

А повечко снимки от настоящата може да разгледате във фейсбук албума.

4 Коментари

 • Юли, поздрави за теб и всички в Залата! Много готино състезание! Покани за външни лица пращате ли? Уайлд кард, дет се вика
  • Юли
   Обмислям разни варианти, но и всякакви идеи и предложения също са добре дошли ;)
   • Харесаха ми дисциплините и това, че има и тактика на отбора. Даже се замислих къде бих бил полезен аз :) Добре измислено!
    • Юли
     Когато нещо ти идва отръки, креативен си и го правиш от сърце... ;)

Оставете коментар

error: Съдържанието е защитено!