Калкулатори за консерви риба тон

 

Много хора си смятат калориите и макросите (протеини, мазнини и въглехидрати), защото се учат или вече са научени как сами да си подбират какво да ядат. Неслучайно тази свобода на избора съм я взел под внимание и нарекох Рай мястото, където уча хората как да си подбират храната. В Ада пък са ми тези от клиентите, които искат аз да им подбера какво да ядат и да им направя готов режим, който те да си следват.

Ето защо направих тези два калкулатора.

Как да си сметнеш калориите и макросите за цялата консерва?

Преписваш стойностите за 100 гр и въвеждаш колко е отцеденото количество от етикета. И веднага получаваш точните стойности за цялата консерва.

Освен това при консерви риба тон с мазнина ти дава колко риба тон и колко мазнина има в консервата 😉

Как да си купиш възможно повече протеин от консерва с риба тон?

Да, на различните рафтове в магазините има различни по качество и ценови клас консерви, но дори една до друга да са, то те пак се различават в нетото и отцеденото, както и дали има добавено друго към рибата тон (мазнини, царевица, краставици, доматен сос…). Т.е. за едни и същи пари се оказва, че можем да си купим повече или по-малко протеин 🙂

Сигурно вече се досещаш как да си сметнеш нещата – сравняваш колко ти излизат Х грама протеин от всяка от избраните и виждаш коя ти излиза най-тънко.

Демек търсиш кое цената на консервата делено на грамовете протеин в нея има най-малка числена стойност.

Освен това не забравяй да погледнеш и статията ми за риба тон, където има още полезно инфо 😉

Коментар

Няма коментари по тази публикация. Бъди първият коментирал.

Оставете коментар

error: Съдържанието е защитено!