Групови тренировки

Защо да избера групови тренировки?

Зарибяващи
Груповите тренировки са дрога! Не, не се шегуваме. Изследванията показват, че тренирането в група води до повишено отделяне на ендорфини, които ни карат да се чувстваме по-щастливи и намаляват болката. Ендорфини отделяме дори и като тренираме самостоятелно (например любителите на бягането), но степента на отделянето им е много по-висока при групови тренировки.
По-мотивиращи
Спортуването в компания е много мотивиращо за трениращите. Човек става по-отговорен знаейки, че партньорите го чакат за тренировка. За мотивацията спомагат и присъствието на отборен елемент в тренировката. Хората в групата се подкрепят и предизвикват, а за мнозина социалният елемент преминава в приятелство и извън часа за тренировка.
Най-оптимални
По време на груповите тренировки всичко се извършва под ръководството на квалифициран треньор, който определя индивидуално натоварването за всеки един от групата според собствените му възможности. Подбирайки подходящия вариант на упражнението за всеки и следенето на начина на изпълнение гарантира оптимално натоварване и минимален риск от контузии.
Как да започна?

Отзиви

Най-добрият отзив е истината, казана от истински човек
Може ли да дойда на групова тренировка без предварително запазен час?
Както персоналните тренировки, така и груповите тренировки са с предварителна уговорка за ден и час. Групите ни са с максимален брой хора, затова се свържете предварително с нас, за да си запазите място.
Досега не съм тренирал/а нищо. Мога ли да се включа в груповите тренировки?
Няма нужда да сте тренирали с години, преди да започнете да тренирате с някоя от групите. Можете дори първата тренировка в живота си да я направите с групата, като често няма да сте само вие начинаещи. Не очаквайте присмех или говорене зад гърба колко сте зле, както обикновено се случва на други места: при нас ще получите разбиране, помощ и окуражаване не само от начинаещите като вас, но и от напредналите трениращи. Въпреки това ви препоръчваме една или няколко индивидуални тренировки. Това ще даде достатъчно информация на нашите треньори за вас, вашите възможности и индивидуална нужда от допълнителна работа относно стойката ви, вашата мобилност и други важни за едно дълго трениране без травми.
Има ли възрастови ограничения за груповите тренировки?
Не, нямаме ограничения. Рекордът на групата е баба на 2 внучета на 55 години. Очакваме скоро да бъде подобрен.
Мога ли да тренирам с групата, ако имам здравословен проблем?
На този въпрос можем да ви отговорим на място. Повечето здравословни проблеми позволяват, дори повеляват, да има физическа активност, като нашите треньори могат да ви напътстват по време на съответната тренировка какво да правите и кое – по-добре не.
Трябва ли да идвам редовно на груповите тренировки, за да имам ефект?
Групови тренировки има всеки ден от седмицата. Нормално е да не може да се посещават всички, като треньорите ни препоръчват между 2 и 5 посещения седмично, за да има ефект. Ако се колебаете кои дни от седмицата да идвате, то те ще ви помогнат да изберете възможно най-подходящата комбинация за вашите цели.
Аз не искам да ставам шампион. Просто искам да изглеждам и да се чувствам по-добре. Ще ми помогнат ли груповите тренировки?
Да, разбира се. Почти всичките ни хора са такива с професии различни от спорта, и идват при нас за да свалят някое килце и да се чувстват по-добре в ежедневието и свободното си време. За тях е по-важно да се постегнат, да не ги боли кръста от седенето, да не ги болят коленете като идат на ски, да не се задъхват от две стъпала и т.н. Малко са тези с амбиции в спорта.
Може ли да дойда заедно с приятел или член на семейството ми?
Да, имате възможността да тренирате заедно със своята половинка, с децата си, с колеги, приятели или познати. Често заедно, а понякога и разделени с различни отбори, идващите да тренират при нас намират в груповите тренировки още един начин за прекарване на времето приятно заедно.
error: Съдържанието е защитено!