17-то издание на турнира по културизъм „Георги Николов – Мечката”

 

Ванката посети поредното издание на „Мечката“ в Бургас, където освен зрител е бил част от организацията на състезанието. Предоставяме ви неговия репортаж от Мечката, където, както разбрахте от фейбук страницата ни, задочно присъства и Залата на Юли.

Винилът посреща всеки на входа на състезанието
Винилът посреща всеки на входа на състезанието

На 01.09.2012 г. в летния театър на гр. Бургас се проведе превърналото се в легенда 17-то издание на традиционния мемориален турнир по културизъм „ Георги Николов – Мечката”.  Още на кантара в хотел Парк в Морската градина на града пролича, че напълно според очакванията на организаторите състезателите  бяха доста, над 40 , а и много добре подготвени, поради което  някои от категориите бяха изключително оспорвани.  Традиционно състезанието бе на много добро организационно ниво и се провежда само седмица преди републиканското поради което, привлича състезатели от цяла България, а тази година и наградния фонд бе сравнително голямата за мащабите ни сума от  6500 лева.

Състезателите бяха разделени  в пет категории,  три за мъже културизъм,  съответно до 80 кг  до 95 кг  и над 95 кг и две за жени, бодифитнес и сравнитено новата за България и  особенно атрактивна за мъжката половина на двете хиляди зрители,  категория бикини.  В крайна сметка след няколко часово сравнително позиране,  волни съчетания,  награждавания  и тежки решения от страна на съдиите , класирането по категории е:

 Категория "Бикини"...ако някой въобще ще види надписа на снимката де :)
Категория „Бикини“…ако някой въобще ще види надписа на снимката де 🙂

Бикини

1. Даниела Захариева – Масъл арт (Пловдив)
2. Евгения Дойчинова -Радо джим (София)
3. Мая Политска – Универсал (София)

Бодифитнес жени
1. Милена Иванова – Масъл арт (Пловдив)
2. Божидара Арабаджиева – Кобра (Стара Загора)
3. Камелия Димитрова – Мега мен (Варна)

Бащата на Георги Николов – Мечката награждава категория до 80кг
Бащата на Георги Николов – Мечката награждава категория до 80кг

Мъже Културизъм до 80 кг

1. Плавен Райков – Кобра (Стара Загора)
2. Росен Михов – Чани (Варна)
3. Мартин Янков – Красота и сила (София)

Организаторът Румен Желев награждава победителите в категория над 95кг
Организаторът Румен Желев награждава победителите в категория над 95кг

Мъже Културизъм до 95 кг
1. Атанас Николаев – Леон (Казанлък)
2. Даниел Рошков – Радо джим (София)
3. Мариан Гренгиев – Леон (Казанлък)

Мъже Културизъм над 95 кг
1. Георги Славов – Анимал зон (Поморие)
2. Георги Карамишев – Масъл арт (Пловдив)
3. Валентин Игнатов – Леон (Казанлък)
Като дългогодишен зрител на състезанието и Бургазлия бих обърнал внимание на най-тежката категория при културизма за мъже, където сблъсъка бе наречен от публика и съдии „Сблъсъка на Гошовците”.  Изключително оспорвана битка между Георги Славов от Поморие и Георги Карамишев от Бургас, като в последствие Гошо от Поморие взе превес,  с което заслужи  златния медал.
И така след позиране на тримата победители от  трите категории културизъм за мъже, абсолютен шампион и носител на титлата „Мечката” за 2012 година стана Атанас Николаев от гр. Казанлък. Съдииско решение освиркано от Бургаската публика тъй като, така бяха попарени надеждите на Бургазлии след толкова години купата да остане в Бургаски регион.

Поради това, че бях зает с организацията на самото състезание и нямах възможност да фотографирам, благодаря на Senna Ayd за предоставените снимки, като повече от тях може да видите тук.

Коментар

Няма коментари по тази публикация. Бъди първият коментирал.

Оставете коментар

error: Съдържанието е защитено!